Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

EDUCATIA CRESTINA A COPIILOR Măriţi imaginea

Educatia crestina a copiilor

Nou

5,00 RON

Add to wishlist

Tabel date

Format 14,8 x 21 cm
Nr. pagini 120

Prezentare

Lucrarea se remarca prin argumentarea teologica a rolului fundamental pe care îl au în educatia copilului principalele institutii care au impact direct asupra cresterii si modelarii copilului, si anume, familia, biserica si scoala. De asemenea, sunt prezentate principalele virtuti crestine ce formeaza si întaresc caracterele în contrast cu cele mai periculoase vicii care pot afecta educatia copilului. Astfel, autorul demonstreaza cum în procesul de initiere a omului religios, principalul formator este familia. Acesteia îi revine importantul rol de crestere a copiilor, de educatie a lor, atât de necesara în formarea viitorului individ pentru intrarea în societate, pentru întregul drum pe care îl va parcurge în viata. Exemplul parintilor, dragostea lor, armonia din sânul familiei creeaza atmosfera propice pentru întregul proces educational al copilului. Ei trebuie sa aiba în vedere si sa nu uite niciodata ca acest proces este o datorie sfânta, fiindca de instruirea lor morala si sociala depinde continuitatea si formarea societatii în care va trai. Parintii sunt continuatorii traditiilor, iar prin educatie si prin puterea exemplului sunt transmitatorii directi a ceea ce au primit la rândul lor fiindca obiceiurile sunt expresia vointei omului.

Biserica, în opinia autorului, are rolul de a forma omul ca acesta sa fie placut lui Dumnezeu, de îndrumare spre ceea ce Mircea Eliade numeste nadejdea re-nasterii la o noua viata, spre fericirea paradisiaca. Adevarul propovaduit de Biserica formeaza armonia dintre ceea ce gândim, simtim si ceea ce facem concret, ceea ce se întâmpla. Este virtutea a ceea ce exprima prin cuvinte sau gesturi constiinta noastra, lucruri de care suntem convinsi. Înzestrarea cu grai a omului face posibila exprimarea gândurilor de aceea este foarte important, pentru ca oamenii sa traiasca în armonie, sa existe în fiecare aceasta dragoste de adevar, de virtuti în general. Fiindca de adevar depinde binele societatii umane în respectarea ordinii naturale a lucrurilor dar si în drumul ei catre mântuire.

Scoala este prezentata ca unul dintre cele mai importante instrumente care fac posibila transmiterea cunostintelor generatiilor trecute, pe care le analizeaza si le transmite mai departe generatiilor urmatoare. Scoala pune în discutie problema formarii caracterelor si a educabilitatii omului prin fixarea unor principii care sa reprezinte idealul educatiei.

Cu toate ca despre educatia copiilor s-a scris foarte mult, niciodata nu vom putea afirma ca este suficient. Subiectul va fi întotdeauna actual. Si mai ales în zilele noastre, când copiii sunt asaltati de atâtea pericole ce ataca buna educatie, toti cei responsabili cu formarea constiintelor si a caracterelor trebuie sa aiba în vedere acest aspect.

Despre autor
Bogdan Munteanu s-a nascut în data de 31 Decembrie 1969, în Bucuresti, într-o familie ce a dat numerosi slujitori ai Bisericii, profesori si învatatori.

Este casatorit cu Monica Munteanu, având cinci copii: Maria, Matei-Vladimir, Magdalena, Mircea-Toma si Marta.

A absolvit Facultatea de Filozofie si Jurnalism a Universitatii „Spiru Haret“ din Bucuresti si Facultatea de Teologie Ortodoxa „Patriarhul Justinian“.

Bogdan Munteanu a fost ucenic al Maestrului Constantin Speteanu (1911-2008), sub îndrumarea caruia si-a însusit metoda „Impostatia în canto bazata pe anatomie, fiziologie si gimnastica“, continuând astazi activitatea pedagogica a profesorului sau.

Începând cu anul 1990 a lucrat în domeniul presei (departamentul tehnic al cotidienelor „Viitorul Românesc“ si „Evenimentul zilei“) si al productiei de tiparituri, parcurgând toate treptele profesionale în aceasta arie de activitate.        

Path: > > Educatia crestina a copiilor