Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

PACATUL SI STARILE PSIHOPATOLOGICE Măriţi imaginea

Pacatul si starile psihopatologice

Nou

25,00 RON

Add to wishlist

Prezentare

Ceea ce trebuie sa afle omul, oricare ar fi el, este ca pacatul nu este intai de toate un concept teoretic si parte a unui discurs religios teologic de care poate sa fie total si justificat dezinteresat, ci este o stare reala sau o multitudine de stari reale care ii afecteaza viaţa in adancul ei.

Din multiple motive, pacatul este perceput ca o consecinta a nerespectarii unor conventii, legi, porunci, canoane. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l inteleaga oricine este ca pacatul, inainte de orice, este un esec existential, o abatere mai mica sau mai mare de la modul corect sau sanatos de a trai.

Daca omul este chemat sa traiasca pentru a manca, a bea, a se distra, a dormi si nimic mai mult, atunci asezarea si ramanerea pe drumul implinirii echivaleaza cu a manca, a bea, a te distra si a dormi.

Daca, insa, omul este mai mult decat mancare, bautura, distractie si somn, ceea ce suntem obligati sa acceptam tot sub presiunea evidentelor, daca omul este de exemplu o fiinta chemata sa iubeasca si implinirea lui vine din a iubi si a fi iubit, atunci va trebui sa accepte ca sunt situatii, stari, lucruri, fapte, care il mentin pe aceasta traiectorie sau altele care-l abat de la aceasta traiectorie.

- See more at: http://www.librariabizantina.ro/pacatul-si-starile-psihopatologice.html#sthash.fvOXf4CG.dpuf
Path: > > Pacatul si starile psihopatologice