Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

Parintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu

Nou

În stoc

12,00 RON

Add to wishlist

Prezentare

   Cartea aceasta este încă o minune a Părintelui Arsenie Boca. După volumul „Sfântul Ardealului” , apărut nu cu multă vreme în urmă în cadrul Editurii Agnos, mărturiile pe care le veţi regăsi aici s-au orânduit de la sine între copertele unei noi cărţi. Fost-a om trimis de Dumnezeu e mai mult decât o culegere de interviuri; e un dialog legitim cu cei care, ajunşi, într-un fel sau altul, în conjuncţie cu Părintele Arsenie, nu pot să nu dea seamă şi celorlalţi de ceea ce adesea le spunea Sfântul din inimă de Ardeal: calea Ortodoxiei nu e imposibilă. Ci tocmai acest imposibil e Calea de a ajunge biruitori la Hristos!
   De aceea, Ortodoxia şi-a redefinit, încă o dată, la vremea încercării, mărturia de jertfă şi credincioşie, prin covârşitoarea prezenţă a Părintelui Arsenie. Ca un organism cibernetic, ce îşi semnifică şi resemnifică mereu conţinuturile, prin bogăţia harismelor pe care, din vreme în vreme, Dumnezeu le dăruieşte unor oameni, pentru a-L înlocui, a-i face voia Sa între semeni.
Am cunoscut, cu acest prilej, oameni cu adevărat minunaţi, suflete fremătând de dragoste şi credincioşie. Lor li se datorează această carte. Fie doar pentru atât, şi demersul şi-a împlinit sensul. Ţin să le mulţumesc autorilor acestui volum, fără de care dimensiunea hagiografică a Părintelui Arsenie ar fi fost ceva mai sărăcită, în detaliile ce o înstructurează. Mulţumesc, totodată, Constanţei Abalaşei Donosa, pentru generozitatea cu care a răspuns invitaţie de a ne fi alături prin realizarea copertei acestor culegeri de mărturii.
   Cărţii acesteia îi vor urma altele… Pentru că Părintele Arsenie e în continuă lucrare. Şi mulţi, tot mai mulţi credincioşi dau mărturie despre aceasta.
   Viaţa – o ştim cu toţii – e o cale, nu o destinaţie. Părintele Arsenie, prin viaţa sa, a reuşit să descifreze harta spre această Destinaţie. Fie-ne, de aceea, îndrumător şi sprijin pe Cale, fiecăruia dintre noi…

Romeo PETRAŞCIUC

Cuprins

Fost-a om trimis de Dumnezeu…
Când Dumnezeu iubește un popor, îi trimite profeți
„Pr. Arsenie Boca, un mare sfânt dăruit de Dumnezeu neamului nostru” (ÎPS Serafim Joantă)
„Părintele Arsenie mă privea cu veşnicia!” (Aspazia Oţel-Petrescu)
„Am fost cu adevărat cucerit de personalitatea Părintelui Arsenie Boca” (Pr. Nicolae Bordaşiu)
„Părinte Arsenie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi…” (Pr. Serafim Bădilă)
Părintele Arsenie Boca şi întâlnirea care i-a schimbat viaţa (Maica Glicheria Curtean)
„Părintele Arsenie era un om deosebit” (Arhim. Paisie Tinca)
„Părinte, cine eşti, Părinte?!” (Sora Aurica Tinca)
„Părintele Arsenie m-a adus pe calea cea bună!” (Teodora Bâţă)
„Mi-a rămas în suflet, e mereu prezent Părintele Arsenie!” (Maria Clopoţel)
Mărturii din Poiana Mărului

Path: > > Parintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu