Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

RAIUL DIN CATUNE Măriţi imaginea

Raiul din cătune și alte povestiri

Nou

18,00 RON

Add to wishlist

Tabel date

Format 13 x 20 cm
Nr. pagini 435
Anul aparitiei 2013

Prezentare

Cartea Raiul din catune si alte povestiri continua seria despre Pronia divina, inceputa de cartea arhimandritului Tihon Sevkunov Nesfintii sfinti si alte povestiri.

Cartea cuprinde istorioare despre experienta pastorala personala a preotului Iaroslav Sipov, membru al Uniunii Scriitorilor din Rusia. Istorioarele sunt patrunse de o profunda compasiune pentru viata dificila a oamenilor obisnuiti.

Istorioarele, pe care le povesteste parintele Iaroslav sunt reale si fascinante – pline ba de tristete, ba de un umor fin … Poate de aici - si farmecul cartii: perspicacitatea, claritatea viziunii, iscusinta de a percepe padurea, de a intelege animalele si oamenii, de a remarca esentialul si a-l impartasi cititorilor - intelept, linistit, fara o didactica nejustificata.
Eroii povestirilor lui sunt enoriasii bisericii, taranii din regiunea Vologda, oraseni, preoti. In fiecare nuvela este descrisa soarta omului contemporan. Iar personajul principal, autorul naratiunii, este insasi preotul. Dotat cu spirit de observatie, privirea blanda a parintelui radiaza preocupare si compatimire, el, intr-adevar, isi hraneste turma sa cu cuvinte de mangaiere si nadejde.
A citi astfel de povestioare e ca si cum te-ai cufunda intr-un rau racoritor in timpul zapuselii de iulie. Acelasi efect racoritor il produce si proza parintelui Iaroslav Sipov asupra sufletului cititorului.
Sipov Iaroslav Alexeievici s-a nascut pe data de 16 ianuarie 1947. A absolvit Institutul de literatura din orasul Moscova. El a lucrat la revista „Studii literare”, „Contemporanul nostru”, la editura „Contemporanul”. La varsta de 44 de ani, el a devenit preot. A restabilit parohiile din regiunea Vologda. Parintele Iaroslav este autor de nuvele si romane despre viata actuala a parohiei ortodoxe ruse din provincie.

Path: > Raiul din cătune și alte povestiri