Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

Noi minuni ale Sfantului Nectarie Măriţi imaginea

Noi minuni ale Sfantului Nectarie

Nou

7,00 RON

Add to wishlist

Prezentare

„Ce s-a întâmplat cu atâtia sfinti tãmãduitori ai Bisericii? De ce nu se mai aud si de ce sunt oarecum umbriti de cãtre Sfântul Nectarie? Se pare ca cei mai mari sfinti tãmãduitori, cum sunt Sfântul Nicolae si Sfintii doctori fãrã de arginti, au intrat în penumbrã. 
In realitate însã, ei au rãmas aceiasi Sfinti fãrã de arginti care, «având izvorul tãmãduirilor, îi tãmãduiesc pe toti cei ce li se roagã .», iar Sfântul Nicolae «fãptuieste mari si înfricosate minuni pe tot pãmântul si pe mare si în cele mai îndepãrtate locuri, stându-le alãturi cu rugãciunile sale celor aflati în primejdie, cãlãtorilor ce bat drumurile fãrã încetare, lecuindu-i pe cei bolnavi si hrãnindu-i pe cei flãmânzi .». Nu sfintii s-au schimbat, ci numai crestinii care L-au uitat si pe Dumnezeu, i-au uitat si pe Sfîntii Lui. De vreme ce nu-i mai cheamã cu lacrimi si credintã aprinsã, nici acestia nu le mai vorbesc. 
Ca sã ajute, sfintii cer de la oameni rugãciune multã si lacrimi, ca semn al cãintei pentru pãcatele lor care le aduc boli si necazuri. De aceea pare cã singurul taumaturg a rãmas în vremea noastrã Sfântul Nectarie, fiindcã cei ce suferã de boli de nevindecat, însotiti de cãtre rudele lor ce pãtimesc împreunã cu ei, auzind de minunile sfântului, iau vaporul si vin sã-i cearã ajutorul în Eghina si cu adevãrat se tãmãduiesc. Printre ei sunt si oameni care rupseserã de mult timp legãturile cu Biserica. Dar cel mai ciudat lucru este acela cã unii dintre ei nici nu cred în Iisus Hristos. Poate cã, în afarã de faptul cã se tãmãduiesc, nici nu-i intereseazã Iisus Hristos, Cel care îi vindecã prin harul pe care-l dãruieste Sfântului Nectarie ."(Monahul Teoclit Dionisiatul) 

Cuprins: 
Cuvântul editorului 
Noi minuni ale Sfântului Nectarie 
Danion Vasile: Despre Eghina româneascã 
Iosif D. Agapit: Sfântul Nectarie, doctor fãrã de arginti 
Sfântul Nectarie din Eghina: cãtre o fiicã duhovniceascã 
DespreBisericã 
Acatistul Sfântului ierarh Nectarie din Eghina, noul fãcãtor de minuni 

Path: > > Noi minuni ale Sfantului Nectarie