Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

Viața duhovnicească ortodoxă după Sfântul Siluan Athonitul Măriţi imaginea

Viața duhovnicească ortodoxă după Sfântul Siluan Athonitul

Nou

35,00 RON

Add to wishlist

Tabel date

Format 13,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 218
Anul aparitiei 2015

Prezentare

Sf. Siluan este relevat astăzi în mod deosebit pentru semnificația pe care învățătura sa o are pentru omul contemporan. Scrierile sale au fost puse la dispoziția lumii în momentul cel mai favorabil. El s-a născut în Rusia în 1866, a ajuns în Muntele Athos în 1892 și a intrat în Mănăstirea rusescă a Sfântului Pantelimon. A adormit în Domnul în 1939 și a fost canonizat ca sfânt în 1988. Scrierile sale au fost publicate pentru prima dată în 1952, în rusă, de către ucenicul său, Arhimandritul Sofronie. 
Studiul de față este o încercare de prezentare sistematică a învățăturii Sfântului Siluan Athonitul despre viața duhovnicească ortodoxă. Țelul este de a ilustra importanța acesteia pentru ziua de astăzi. Învățătura sa este pusă față în față cu scrierile Părinților Bisericii, evidențiindu-se bazele sale în izvoarele patristice tradiționale, precum și prezentând caracteristicile originale ale acesteia. Se acordă o atenție deosebită învățăturii sale despre dobândirea harului Sfântului Duh, războiul duhovnicesc, semnificația suferinței, smerenia, iubirea pentru întreaga lume și rugăciunea pentru mântuirea întregii zidiri. 


Harry Boosalis e doctor în Teologie al Universității din Tesalonic, Grecia. El predă Teologie dogmatică la Seminarul Ortodox Sf. Tihon din South Canaan, Pennsylvania. 

Path: > > Viața duhovnicească ortodoxă după Sfântul Siluan Athonitul