Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

Părintele Arsenie Boca în arhivele securității. Anchetele, canalul și persecuția. Vol. II Mareste

Părintele Arsenie Boca în arhivele securității. Anchetele, canalul și persecuția. Vol. II

Produs nou

În stoc

50,00 RON

Fisa tehnica

Format 17 x 24,5 cm
Nr. pagini 704
Anul aparitiei 2014

Informatii

  Cel de-al doilea volum al trilogiei Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității. Opis de documente se pliază pe perioada cea mai tumultoasă a Sfântului Ardealului, și anume pe cea în care Părintele Arsenie e vremelnic statornicit la Prislop (1948-1959), de unde va și începe cumplitul calvar al detențiilor.
   De altfel, perioada aceasta e și cea mai sârguincios urmărită de organele de securitate, dosarele personale însumând sute de pagini și implicând un aparat opresiv uman și logistic impresionant. 
   În acest sens, am redat sistematic, integral, și de această dată, documentele aflate în arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) referitoare la această perioadă, optând pentru o structură cronologică a derulării evenimentelor și a reflectării lor în monitorizarea obiectivului în discuție.

    Totodată, am inserat și o serie de date calchiate pe aceeași perioadă, aflate în dosarele personale de Securitate ale altor personaje care, într-un fel sau altul, au interacționat cu Părintele Arsenie Boca și ale caror mărturii au valoare de document.

Path: > > Părintele Arsenie Boca în arhivele securității. Anchetele, canalul și persecuția. Vol. II