Librăria Creștin-Ortodoxă LOGOS Arad

Categorii

Vietile Pustnicilor Palestinei (necartonat) - Chiril de Schitopolis Mareste

Vietile Pustnicilor Palestinei (necartonat) - Chiril de Schitopolis

Produs nou

35,00 RON

Fisa tehnica

Format 13 x 20 cm
Nr. pagini 568
Anul aparitiei 2013

Informatii

Chiril de Schitopolis, tradus integral acum pentru prima oara in romaneste, este biograful marilor sfinti ai pustiei palestiniene Eftimie si Sava, dar si al altor cinci cuviosi pustnici din acea vreme. Aceste Vieti sunt scrise pentru sufletul oricarui crestin iubitor de sfinti, dar si pentru cei care doresc sa cunoasca monahismul de odinioara dupa izvoare. Cartea pe care o ai in mana si o vei deschide, iubite cititor, cuprinde principalul document istoric pentru cunoasterea monahismului palestinian din veacurile V si VI, dar si a evenimentelor bisericesti legate de a doua criza origenista.

Apreciate in lumea savantilor si deopotriva in cea a iubitorilor de frumos si viata duhovniceasca, Vietile scrise de Chiril au o mare rigoare istorica, o viziune teologica filocalica si traditionala, precum si o candoare a exprimarii, care fac din ele o carte asupra careia revii mereu cu placere si folos.
Editia bilingva de fata, prin temeinicul studiu introductiv si aparatul auxiliar, ofera teologiei romanesti un instrument ideal pentru initierea intr-un domeniu pe nedrept trecut cu vederea: vechile vieti de sfinti.  

Path: > > Vietile Pustnicilor Palestinei (necartonat) - Chiril de Schitopolis